Δρούλιας Ιωάννης

17_ph

Ο Ιωάννης Δρούλιας είναι ένας διακεκριμένος ασφαλιστικός πράκτορας.

Είναι εκλεγμένος από το 1985 ως εκπρόσωπος των ασφαλιστικών πρακτόρων στη Νομαρχία Αθηνών, ως μέλος της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

 Το 1997 εξελέγη στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο είναι από το 2002 Αντιπρόεδρος και μέλος της Διοικητικής του Επιτροπής. Επίσης είναι πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού του Ε.Ε.Α. Με δική του ιδέα και πρωτοβουλία ο κλάδος των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση για πρώτη φορά συμμετείχε και εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του επιμελητηρίου, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες στον κλάδο.

Συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης και στην Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης και Εξετάσεων Διαμεσολαβούντων.

Υπήρξε επί 12ετία (1990 – 2002) Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και στη συνέχεια εξελέγη Επίτιμος Πρόεδρος της. Επίσης. Από το 1999 είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2002, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, με πρόταση της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο το εξέλεξε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, το οποίο Δ.Σ. του ανέθεσε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης.

Συμμετείχε και οργάνωσε σεμινάρια και ημερίδες στην Αθήνα, ως Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε. και στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων στο BIPAR, που είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων και Μεσιτών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΑ επί τρία χρόνια.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα για τον νεανικό διαβήτη και μέλος του Δ.Σ. επί πολλά έτη.

Η επαγγελματική, επιχειρηματική και συνδικαλιστική παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά εκτιμάται σε υψηλό βαθμό, διότι τον διακρίνει η γνώση, η συνέπεια, η ειλικρίνεια και η φερεγγυότητα και ουδέποτε επέτρεπε σχόλια παρά μόνο εγκωμιαστικά.

Σήμερα είναι έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Συνταξιούχων Ασφαλιστών.